Patisserie, ambacht & creativiteit

Vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door dit prachtige vak patisserie. Het ambachtelijk werken en de creativiteit spreken mij met name aan. Om het vak optimaal te beheersen en mogelijkheden te vergroten, heb ik zowel in binnen- als buitenland trainingen gevolgd bij diverse professionals. Tijdens deze trainingen heb ik verschillende technieken geleerd. Zo ben ik gespecialiseerd in suiker- en chocoladekunst, alsmede het werk in luxe patisserie.

Ik houd mijn voornamelijk bezig met productontwikkeling, demonstraties, en het vervaardigen van luxe bruidstaarten.

Enkele hoogtepunten in mijn werk zijn het behalen van de 1e plaats ‘Gouden Gard 2008’, het winnen van de ‘Dutch Pastry Award 2012’ én uitgeroepen worden tot ‘Beste patissier van Nederland 2012’. Ik heb ervaring opgedaan bij diverse topbedrijven zoals; ‘de Patissier’ en ‘Huize van Wely’. Daarnaast ben ik lid van het ‘Nederlands Patisserie Team’ en ambulant patissier van het Koninklijk Huis.

Bent u geïnteresseerd in mijn vakwerk? Bekijk dan ook eens de selectie van creaties van mijn hand.

Peter Remmelzwaal